Leifs livreddere var med i finalen om Hjerteforeningens vigtige pris

Benjamin Werge og Louise Miltenburg Caspersen, der med deres resolutte indsats reddede livet på Benjamins far, Leif, da han fik hjertestop ved starten af Tærø Rundt 2019, var med i slutspurten om blive kåret til Årets hjerteredder 2020 ved Hjerteforeningens store gallafest den 22. august.

Selvom de ikke løb med prisen, kan vi i Bogø Sejlklub slet ikke rose dem nok for, hvor snarrådigt de reagerede, da Leif pludselig blev dårlig, forkvalmet og utilpas og snart efter lå livløs på dækket, og hvordan det lykkedes dem at få givet ham hjertemassage, hevet storsejlet ned, sejlet Luna i havn og tilkaldt hjælp fra land – nærmest på én gang.

Se TV 2s indslag om redningsaktionen

Det var en meget alvorlig situation, som let kunne have fået en tragisk udgang. Men heldigvis endte det hele godt. Tilfældigvis var flere af Region Sjællands 1-1-2-akuthjælpere på repetitionskursus på Bogø, og fra alarmen lød, gik der ikke mange øjeblikke, før de ankom til havnen og kunne tage over med genoplivningen.  Da den gule redningshelikoptor landede på havnen, var Leif så småt begyndt at komme til bevidsthed, og fra de professionelle redderes side blev der udtrykt stor ros og respekt for den indsats, som Benjamin, Louise og akuthjælperne havde ydet, inden de nåede frem.

Leif blev herefter fløjet til Rigshospitalet, hvor han fik den fornødne behandling. Han har det fint igen, men har lovet sig selv at geare lidt ned. Der er dog stadig fart på!

Så blev Luna forårsklargjort til en ny sæson – Leif sejler heldigvis videre. Kristian Brasen/Hjerteforeningen.

Sejlklubben vil gerne takke alle, der på en eller anden måde hjalp vor sejlerven igennem denne krise. Som følge af episoden er der – bl.a. med hjælp fra Jørgen Kühnell – opstillet en hjertestarter på havnen.

Se: Sådan betjener du en hjertestarter

Se: Sådan laver du hjertemassage

Her sidder den nye Hjertestarter – på muren mellem toiletterne og havnekontoret.

Indlæg oprettet 18

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen