Bogøs nye sejlerskole vil lokke flere kvinder til rorpinden

Uanset om du ønsker at lære at sejle helt fra grunden eller at kunne navigere trygt i nattemørket over Grønsund, få et duelighedsbevis eller blive yachtskipper af 3. grad, kan det lade sig gøre på Bogø. Nemlig på sejlerskolen Sejlerhjerte, som mest retter sig til kvinder. Signalmasten har bedt ildsjælen bag sejlerskolen, Line Willum Pedersen, fortælle om sin mission.

“For et par år siden var min mand og jeg i gang med at sælge vores B&B på Møn, og jeg gik og overvejede, hvad jeg mon skulle lave bagefter. Ved en tilfældighed læste jeg om svenske Linda Lindenau, som har gjort det til sin levevej at lære andre kvinder at sejle, ikke bare i Sverige, men også på langtur ude i verden. Og så tænkte jeg: det skal jeg også! Jeg elsker jo selv at sejle, har efterhånden en del erfaring og er faktisk også uddannet underviser og formidler (dog i tekstilverdenen).

I første omgang tog jeg kontakt til Watergames i Brøndby og underviste i praktisk sejlbådssejlads og teoretisk duelighed hos dem. Det var en øjenåbner at havne midt i et sejlermiljø, hvor mange vidende og dedikerede mennesker mødtes, så jeg var hurtigt overbevist om, at det var den vej, mit arbejdsliv nu skulle gå.

Der er dog lang vej til Brøndby, og lønnen var lav, og udsigten til Grønsund lokkede væsentlig mere end Køge Bugt. Så ideen om igen at blive selvstændig groede og blev til Sejlerhjerte. Der var efterhånden mange ting, jeg havde lyst til at gøre på min egen måde for at forbedre sejlerundervisningen – og desuden mærkede jeg en voksende idealisme, der gerne ville tale til kvinderne i sejlermiljøet. Jeg er nemlig ked af, at så mange kvinder er nervøse for at sejle, fordi de (tror jeg) ikke deltager på lige fod med deres mænd. Hvis de selv var med til at sejle båden og tage beslutningerne, ville de også vide, hvad der foregår, og hvorfor båden gør som den gør – og så forsvinder angsten. Derfor ser jeg et behov for, at kvinder kan opkvalificere sig og få undervisning blandt andre, der ligner dem selv.

Kvinder har selvfølgelig fuldstændig de samme forudsætninger for at blive dygtige sejlere, som mænd har, og pensummet til diverse beviser er jo præcis det samme. Men derfor kan man jo godt målrette et undervisningsforløb, så det er tilpasset, hvad mange kvinder gerne vil have, så de føler sig velkomne og godt tilpas. Det handler om, at kvinderne skal føle sig inviteret og talt til på lige fod, og det handler om tilrettelæggelsen af selve undervisningen, tonen og de fysiske omgivelser.

For mig giver sejlads bl.a. fede naturoplevelser – jeg bliver altid glad, når jeg er ude at sejle! Der skal bare en kanelsnurre eller en kop lunken te til på det rette tidspunkt for at gøre én lykkelig og taknemmelig, og man kan være helt stolt, når man er kommet i havn efter en lang dag i surt vejr. Det er da fedt, at der ikke skal mere til!

I øvrigt føler min familie og jeg os godt hjemme blandt de mennesker, der er sejlere, og vi foretrækker Anholt fremfor Tenerife. Nåh ja, og muligheden for at holde en billig ferie passer også godt ind i vores families budget. Desuden er der noget dragende ved, at man ikke kan styre og planlægge alt, men må tage, hvad der kommer, og klare udfordringerne, så godt man kan. Små og store personlige sejre følger, og jeg vokser jeg da lidt, hver gang jeg har lavet en god tillægning i en fremmed havn eller har sejlet et langt stræk.

Derfor vil jeg så gerne hjælpe andre i gang med at få de fede oplevelser, for der er ikke noget svært ved at lære at sejle: man skal lige sættes ind i, hvordan man gør, og så handler det bare om at øve sig. Introduktionen og teorien kan man tage hos Sejlerhjerte, og øvelsen kan man herefter tage på egen hånd.”

Læs mere om Lines kurser her:

Indlæg oprettet 18

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen