Mød Mallemuk, min nye dame. Svensk – og dyr i calvados

Jeg vil sige som min dejlige søn: Man skal lede længe efter ‘damen’, der passer perfekt. Jeg lykkedes med at finde min for mange år siden. Hun holder mig stadig ud, og jeg er taknemmelig. Det har ladet vente på sig, men nu har jeg så i en sen alder fundet nummer to … Jeg linker en lille video af en af hendes søstre her.

Jeg har nemlig købt Mallemuk. Hun er en Albin Ballad, en tung, søstærk tøs, konstrueret ef svenskeren Rolf Magnusson og bygget mellem 1971 og 1982. Hun har bly i understellet, en kølprocent på 47 og er ikke bredere over livet, end at hun kan ligge på en tremeterplads i Bogø Inderhavn.

Hardcore sejlere har for vane at tage hende med overalt på klodens farvande. På YouTube-videoen her henter de hende i Gøteborg og sejler hende hjem til Island. Check det ud, hvis du har lyst. Den tur havde jeg selv havde fornøjelsen af et par år tilbage, turen fra Sandefjord i Norge til Reykjavik over Vestmannaeyjar og retur. En fantastisk tur i en Trintella 47.

Mallemuk har sin oprindelse i Dragør. Hun har i hele sit liv været under kommando af ‘Malermesteren fra Dragør’ (der i dag er bosiddende på Bogø) og `Pilletrilleren`, den tidligere apoteker i Dragør.

Mallemuk har lagt skæbne til utallige (druk)ture fra Dragør til Bornholm, gerne de allerførste i sæsonen, længe før alle andre sejlere anløb Bornholm i løbet af foråret og sommeren. Senere i Mallemuks historie overgik hun til alene at være ferie- og famileskib for malermesteren.

Gennem de sidste år har hun ligget i Vordingborg. Forleden var jeg i forhandlinger med malermesteren om købet af hende. Det var hårde forhandlinger. De foregik udendørs og krævede en hel del calvados til kaffen, dels pga kulden, del fordi det var med et vist vemod, at malermesteren overlod Mallemuk i nyt ejerskab.

Onsdag d. 31/3, som var en stille solrig dag, valgte jeg sammen med min styrmand, at hente Mallemuk til Kalvehave. Langfredag fik vi hevet masten af hende. En tung fætter! Nu tager vi hende på værft i nogle få uger, for hun fortjener en renæssance. Vi skiller hende totalt ad og forkæler hende, alt hvad vi magter og kan, med fantastisk hjælp af Peer Clausen Båd og Service i Stensved. Et fantastisk menneske, som jeg hjælper med forskellige opgaver relateret til vedligeholdelse, klargøring og søsætning af både.

Min styrmand og jeg glæder os vildt til at komme igang, blive færdige og vende retur til Bogø Havn, anløbe vores plads og nyde den forestående sommer i et solidt bygget skib. Håbet er, at Mallemuk på sigt vil bringe os på togter til Læsø og Norge og der, hvor vinden i øvrigt blæser.
Rigtig god sejlersommer til jer allesammen.

Kærlig hilsen Tom

Indlæg oprettet 18

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen